Trailerladen

Met spoed naar de dierenarts, maar een paard die de trailer écht niet in durft… Voor vele paardeneigenaren is dit een worst-case scenario, want misschien is het wel van levensbelang! Daarom is het zo belangrijk om te zorgen dat jouw paard vrijwillig en ontspannen een trailer in en uit kan lopen.

In de meeste gevallen word ik ingeschakeld op het moment dat een paard de trailer niet meer in durft. Vanuit mijn visie ben ik er echter van overtuigd, dat het beter is om dit juist op jonge leeftijd aan te leren. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Samen zorgen we ervoor dat het paard uiteindelijk ontspannen en geheel vrijwillig de trailer in en uit gaat.

Trailerladen paarden - Equivalence

Hoe werk ik?

  • We maken een afspraak en ik kom op locatie naar je toe. Na de kennismaking inventariseren we samen het probleem, vervolgens leg ik uit wat we tijdens de training precies gaan doen.
  • Om in te schatten met wat voor type paard ik te maken heb, begin ik met grondwerk en maken het paard en ik kennis met elkaar. Tijdens deze grondwerk sessie stellen we samen wat regels op voor de veiligheid tijdens de training.
  • Na het grondwerk lopen we naar de trailer toe en beginnen we met het trailerladen.

Vertrouwen en gelijkwaardigheid vormen de basis van mijn training, ook bij het trailerladen bepaalt het paard het tempo, het is zijn leerproces wat niet geforceerd mag worden.
De trainingen worden altijd aangepast op de emoties die het paard op dat moment laat zien.

Tijdens deze trainingen werk ik zowel met positieve- als negatieve bekrachtiging. Dit betekent dat ik gebruik maak van het wijken voor druk, de nadruk ligt echter altijd op positieve bekrachtiging. Door uitbundig te belonen en gebruik te maken van verschillende bekrachtigers (voerbeloning, stembeloning en het paard te groomen) leg ik de nadruk op de dingen die het paard goed doet, in plaats van het paard te vertellen wat hij niet mag doen.
Zo blijft het paard ontspannen en gemotiveerd om met ons samen te werken.

Wanneer zet je mij in?

Zorgt het trailerladen voor grote problemen? Of wil je juist preventief werken aan een ontspannen te laden paard? Ik help je graag!

Eindresultaat

Na de training heb je geleerd hoe je zelf jouw paard de trailer in en uit laat lopen. Uiteraard zonder dwang, geheel vrijwillig en op een ontspannen manier. Of je nu naar de dierenarts gaat of lekker samen op vakantie wil, trailerladen is voortaan geen issue meer!