Los- en grondwerk

Grondwerk

Grondwerk is voor mij de basis van een gelijkwaardige relatie tussen mens en paard. Veel van mijn trainingen start ik met grondwerk. Tijdens een grondwerktraining leer ik jou alle basistechnieken. Naast een gelijkwaardige verstandhouding creëren, leer ik hoe leuk grondwerk met jouw paard is en hoe je het toe kan passen in het dagelijkse omgang met jouw paard.

Doel van grondwerk:

Een leuke en vooral veilige samenwerking is de basis van een grondwerktraining. Door afspraken te maken over de persoonlijke ruimte en regels op te stellen tussen mens en paard, bereik je dit uiteindelijke doel.

Voor de grondwerktraining kom ik bij jou op locatie. Een sessie duurt 1 uur per keer.

Loswerken

Loswerken is een leuke manier om je paard beweging te geven. Het paard loopt los om je heen en  wordt niet gehinderd door een zadel of longeerlijn.
Tijdens het loswerken leer je gebruik te maken van jouw lichaamstaal om de richting en het tempo van het paard te beïnvloeden.  Jullie werken samen naar een heldere communicatie toe.

 

 

 

 

 

 

 

Voor een les loswerken kom ik bij jou op locatie.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook leren hoe leuk en effectief loswerken met jouw paard is? Neem dan contact met me op en ik kom graag bij jullie langs.